Aanbod Volwassenen

cherry blossom, flowers, spring-6147050.jpg

Verlies- en rouwtherapie

Bij ‘Dansen in Verlies’ kun je terecht voor rouwtherapie rondom verschillende soorten verlies. Hierbij ondersteun ik je in het vinden van jouw balans tussen doorléven en dóórleven. Ik heb hierbij altijd aandacht voor de impact die het verlies op jou heeft, de manier waarop jij hier (bewust of onbewust) op reageert en de rol die jouw omgeving hierin heeft.

 

De rouwtherapie kan plaatsvinden op verschillende manieren. Ik kan je begeleiden in het ‘op verhaal kunnen komen’; jouw verhaal kunnen vertellen en misschien ook zelf te begrijpen. Waar nodig creëren wij overzicht (met het brein), eventueel met behulp van beeld (bv familieopstellingen, het werken met poppetjes, een tijdlijn of foto’s). Daarnaast zet ik vaak creatieve en/of lichaamsgerichte werkvormen in, omdat ik geloof dat er in ons lichaam veel meer kennis schuilt dan wij vanuit ons hoofd kunnen bedenken.

0172 ZEV Logo ontspannen in verlies
harmony, relax, rock-1229880.jpg

Ontspannen in Verlies

Binnen ‘Ontspannen in Verlies’ als onderdeel van praktijk ‘Dansen in Verlies’ kan rouwtherapie gecombineerd worden met verschillende vormen van ontspanning. Hierdoor wordt rouwtherapie een beleving waarbij je op diep niveau ontspant, vertraagt en verdraagt, waardoor je echt vanuit jouw kern kunt helen. De pakketten kunnen individueel of als uitbreiding van reguliere rouwtherapie worden afgenomen.

 

 

Klik hier voor de mogelijkheden en verschillende pakketten vanuit Ontspannen in Verlies.

 

woman, silhouette, yoga-7085906.jpg

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een heel diepe vorm van meditatie, waarmee op diep niveau hersteld en geheeld kan worden. Ook is het middels Yoga Nidra mogelijk veranderingen aan te brengen in je hersenen en daarmee bepaalde niet helpende gewoontes, patronen & overtuigingen van binnenuit om te vormen. Uit het hoofd, terugvallen op jouw diepste gevoel/weten & intuïtie.

 

Rouw is ontzettend hard werken. Je kunt het gevoel hebben dat de grond onder je voeten wegzakt. Helder denken lukt niet en je kunt twijfelen aan alles waar je voorheen op vertrouwde en wat jou houvast bood. Tijdens een Yoga Nidra sessie hoef jij je je alleen maar over te geven aan mijn begeleiding (stem). Er ontstaat ruimte voor jouw innerlijk weten en het verdragen van gevoelens. Dit maakt het mogelijk te helen, het verlies te verweven in jouw leven en te transformeren op diep niveau. De sessies worden persoonlijk en op maat gemaakt. Het is ook mogelijk een van jouw persoonlijke sessies aan te schaffen. 

 

woman, facial, skin care-5995387.jpg

Indian Headmassage

De Indian Headmassage is aan ayurvedische methode, afkomstig uit India. Binnen de Indiase geneeskunde vormt massage een onderdeel van een groot geheel aan methodieken om gezondheid en balans te creëren en/of te behouden. Tijdens een Indiase hoofdmassage worden de marmapunten, haren, hoofdhuid, gelaatsspieren, de nek en de schouders behandeld, met specifieke technieken en afgestemde druk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warme, verfijnd geurende essentiële olie.

 

Marmapunten zijn drukpunten en plekken waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten. Door het masseren van deze marmapunten kan geblokkeerde energie vrijgemaakt worden. De Indiase hoofdmassage heeft daarmee een diepe werking op het totale lichaam en de geest. In tijden van rouw kan deze ultieme ontspanning bijdragen aan de vertraging én wordt ruimte gemaakt om (weer) te kunnen verdragen.

“Ga je mee verdwalen, ik weet de weg.”

Loesje