Diensten & Werkwijze

field, morning, sunrise-6574455.jpg

Begeleiding of therapie rondom Verlies & Rouw

Bij ‘Dansen in Verlies’ kun je terecht voor rouwtherapie rondom verschillende soorten verliezen. Ik help jou de slingerbeweging tot stand te brengen of in stand de houden, altijd op een manier die bij jou past. Ik heb hierbij altijd aandacht voor de impact die het verlies op jou heeft, de manier waarop jij hier (bewust of onbewust) op reageert en de rol die jouw omgeving hierin heeft. 

 

 

De rouwtherapie kan plaatsvinden op verschillende manieren. Ik kan je begeleiden in het ‘op verhaal kunnen komen’; jouw verhaal kunnen vertellen en misschien ook zelf te begrijpen. Daarnaast kan ik ook creatieve of lichaamsgerichte werkvormen in zetten. Dit zal altijd in overleg gaan met jou, omdat het altijd een vorm moet zijn die bij jou past.

girl, walking, teddy bear-447701.jpg

Begeleiding of therapie aan of rondom kinderen & jongeren

Doordat ik zowel verlies- en rouwtherapeut als een ervaren SKJ-geregistreerde jeugdprofessional ben, ben ik gespecialiseerd in het werken met kinderen & jongeren die een verlieservaring hebben doorgemaakt of met de volwassenen daaromheen.

Ik kan begeleiding geven aan:

– kinderen/jongeren die te maken hebben (gehad) met een overlijden

– kinderen/jongeren die te maken hebben met ziekte van zichzelf of een naaste

– kinderen/jongeren met een beperking of hun ouders 

– kinderen/jongeren die te maken hebben (gehad) met een uithuisplaatsing

– kinderen/jongeren die geen contact hebben met een familielid

flower, mood, landscape-983614.jpg

Begeleiding tijdens of rondom een uitvaart

Wanneer je te maken hebt met een (plotseling) overlijden, komt er doorgaans een hoop op je af. Gelukkig is er een uitvaartbegeleider die kan ondersteunen in het praktisch regelen van een hoop zaken rondom de uitvaart. 

 

Regelmatig hoor ik dat er daarnaast behoefte is aan emotionele begeleiding/nazorg voor, tijdens, of vlak na de uitvaart. Ik ben flexibel in de uitvoering. Ook hierin hoort begeleiding aan kinderen tot de mogelijkheden.

Praktisch

Vanaf augustus 2023 vindt de rouwtherapie plaats in mijn praktijk aan huis in Zeewolde. Tot die tijd zal dit plaatsvinden op een onderling afgesproken plek, bijvoorbeeld bij jou thuis. Ook is het mogelijk de therapie wandelend te laten plaatsvinden, wat vaak helpend kan zijn, omdat je letterlijk in beweging bent. 

De locatie voor ‘begeleiding rondom een uitvaart’ gaat altijd in overleg. Er zit geen minimum of maximum aan het aantal gesprekken; deze keuze ligt altijd bij jou.

Interesse in rouwbegeleiding bij ‘Dansen in Verlies’? Klik op onderstaande contactbutton om een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek te plannen. 

“Ga je mee verdwalen, ik weet de weg.”

Loesje