Over mij

Mijn naam is Shelley Vos, eigenaar van en verlies- & rouwtherapeut bij ‘Dansen in Verlies’. 

 

De afgelopen jaren trok het onderwerp verlies- en rouw, in de breedste zin van het woord, mijn aandacht steeds meer. Door mijn eigen betekenisvolle verliezen en de betekenisvolle verliezen in mijn omgeving, merkte ik hoe moeilijk we het vinden om met dit onderwerp om te gaan. 

 

Ik vroeg mij vaak af waarom rouw er niet ‘gewoon’ kon zijn zoals het er was. Waarom werd het vaak zo ongemakkelijk als rouw ‘aanwezig’ was? Waar waren al die goedbedoelde, maar vaak ook ongevraagde en niet helpende adviezen goed voor? Waarom was er, hoe moeilijk ook, wel veel aandacht voor een overlijden maar werd ieder ander verlies vaak niet gezien of niet als verlies erkend?

 

Bij het volgen van de opleiding Verlies- en rouwtherapie aan de Sociale Academie Utrecht, voelde ik een enorme opluchting. Ik kreeg bevestiging van dat wat ik al zo sterk voelde: ieder rouwproces is uniek, je hoeft dit niet te verwerken, maar maakt het onderdeel van jouw (dagelijks) leven. Het is belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor verliezen door overlijden, maar zeker ook voor verschillende ‘levende’ verliezen. Ik leerde woorden te geven aan mijn visie op rouw en ik leerde handen & voeten te geven aan het begeleiden van anderen in dit rouwproces. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een enorme passie om mensen te begeleiden in het eigen & unieke rouwproces rondom verschillende vormen van verlies.


Binnen ‘Dansen in Verlies’ vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor pijn én voor humor, voor dat wat gezegd wordt én dat wat (nog) verzwegen wordt, voor het doorleven van gevoelens én het actief zoeken naar zin- en betekenisgeving. Bij ‘Dansen in Verlies’ is ruimte voor jou.


Opleidingen

HBO Pedagogiek (2009-2013)

Post-HBO Verlies- en rouwtherapie (2018-2021)

House of Deep Relax – Basistraining (2021)

House of Deep Relax – Advanced training (2022-2023)

 

Ik ben opgeleid tot erkend verlies- en rouwtherapeut. Ik vind het daarnaast belangrijk om mijn kennis up to date te houden en te blijven verdiepen. Daarom volg ik regelmatig bijscholing.

 

King Nascholing / Miep Burger – Kinderen in de rouw (2022)

Expertisecentrum Omgaan met Verlies – Rouw en verlies bij kinderen en jongeren (2022)

Expertisecentrum Omgaan met Verlies – Pleister tegen tranen (2023)

Expertisecentrum Omgaan met Verlies – Mijn bed bij het raam (2023)

Expertisecentrum Omgaan met Verlies – Rouwatelier (2023)

 

 

Samenwerking

Soms speelt er naast verlies- en rouw meer en is er (ook) andere hulp nodig. Dansen in Verlies kijkt vanuit een brede zorgvisie wat er eventueel meer nodig is. Zo krijgt u de hulp die nodig is. Daarom werkt Dansen in Verlies samen met diverse partners en het is mogelijk extra hulp te krijgen. 

Flow logo

FLOW coöperatie biedt preventieve integrale zorg op maat aan gezinnen vanuit een breed team van zorgprofessionals. Dansen in Verlies biedt binnen FLOW als gecertificeerd psychotherapeut verlies- en rouwbegeleiding aan gezinnen en kinderen die te maken hebben met verlies, rouw en ziekte. Kijk op www.flowcooperatie.nl voor meer informatie.

We hebben allemaal behoefte aan verbinding. Zeker na het verlies van een dierbare. Naar elkaar luisteren, er voor elkaar zijn en herinneringen delen, rondom het afscheid, maar zeker ook na de uitvaartweek.


Condole is een rouwplatform die zorgt voor troost, aandacht en verbinding na een overlijden. Kijk op www.condole.nl voor meer informatie.“Rouw is de prijs die we betalen voor liefde.”