Over mij

Mijn naam is Shelley Vos, eigenaar van en verlies- & rouwtherapeut bij ‘Dansen in Verlies’. 

 

De afgelopen jaren trok het onderwerp verlies- en rouw, in de breedste zin van het woord, mijn aandacht steeds meer. Door mijn eigen betekenisvolle verliezen en de betekenisvolle verliezen in mijn omgeving, merkte ik hoe moeilijk we het vinden om met dit onderwerp om te gaan. 

 

Ik vroeg mij vaak af waarom rouw er niet ‘gewoon’ kon zijn zoals het er was. Waarom werd het vaak zo ongemakkelijk als rouw ‘aanwezig’ was? Waar waren al die goedbedoelde, maar vaak ook ongevraagde en niet helpende adviezen goed voor? Waarom was er, hoe moeilijk ook, wel veel aandacht voor een overlijden maar werd ieder ander verlies vaak niet gezien of niet als verlies erkend?

 

Toen ik de opleiding Verlies- en rouwtherapie ging volgen aan de Sociale Academie Utrecht, voelde ik een enorme opluchting. Ik kreeg bevestiging van dat wat ik al zo sterk voelde: ieder rouwproces is uniek, je hoeft dit niet te verwerken, maar maakt het onderdeel van jouw (dagelijks) leven. Het is belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor verliezen door overlijden, maar zeker ook voor verschillende ‘levende’ verliezen. Ik leerde woorden te geven aan mijn visie op rouw en ik leerde handen & voeten te geven aan het begeleiden van anderen in dit rouwproces. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een enorme passie om mensen te begeleiden in het eigen & unieke rouwproces rondom verschillende vormen van verlies.

Binnen ‘Dansen in Verlies’ vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor pijn én voor humor, voor dat wat gezegd wordt én dat wat (nog) verzwegen wordt, voor het doorleven van gevoelens én het actief zoeken naar zin- en betekenisgeving. Bij ‘Dansen in Verlies’ is ruimte voor jou.

Samen met mijn man ben ik op dit moment nog woonachtig in Amsterdam, maar zal ik in 2023 het drukke en snelle Amsterdam verlaten voor het rustige en natuurrijke Zeewolde. Hier zal de praktijk ‘Dansen in Verlies’ gevestigd zijn. Rust, natuur en vertraging zijn voor mij belangrijke voorwaarden om de balans in mijn leven te houden, maar wat mij betreft ook belangrijke ‘noden’ binnen een rouwproces. Rouw is immers keihard werken. Om die reden past het bij mij om rouwbegeleiding te geven vanuit deze plek in Zeewolde.

“Het pad wijst de weg wel.”

Shelley Vos